Seger i Båstad Marathon, Italien mm

Det var inte riktigt meningen att jag skulle löpa Båstad Marathon i år men eftersom BUM 87km sket sig så kände jag att jag hade bra med kraft och lyckades bibehålla en något hygglig form och bestämde mig två dagar innan att jag skulle springa ändå. Asfalten hade jag undvikit och skytt som pesten så jag visste att det skulle bli ett helvete för benen de sista kilometrarna in mot mål. Lyckades hålla borta den värsta smärtan fram till dryga 3 km kvar då bansträckningen var ändad till ytterliggare en grym backe där jag fick en sån jävla hammare att jag trodde knappt att jag skulle komma imål levande. Jag visste att jag hade en kille bakom mig som jagade och det är som sagt alltid lättare att jaga än att jagas. Att då ha hammaren och veta att man är ett jagat byte gör ju inte saken lättare. Ville inte eller rättare sagt VÅGADE inte ens vända mig om för att se var han var, jag tänkte bara att "springer han om så skiter jag i vilket". När jag hade två hundra meter kvar var jag tvungen att kolla bak och då var han fan inte långt ifrån. Vilket hemskt öde om man skulle tappa en mara seger de sista 50 meterna. Gjorde en liten tempohöjning på de redan mosiga benen och lyckades hålla undan med dryga 20 sekunder. Tiden blev 2.48 men Båstad maraton är inte som andra mer platta maror. Just därför det är så jäkla roligt att springa detta lopp. =). Glad att jag tog beslutet att springa det.

På Måndagen drog vi sen till Italien och en by några mil norr om Neapel. Första veckan var bara ren semester ifrån löpningen för att sen börja träna igen. Nackdelen med att åka hit på sommaren är ju at det blir jäkligt varmt. Flera dagar hade vi över 35 grader i skuggan och löpningen fick läggas till TIDIGA morrnar. 06.30 varje dag och kvällar efter 18.00. 
Nu hemma igen är det skogen som gäller igen. Till min stora glädje har den arga Ormvråken som jagat mig under hela juni på min slinga äntligen släppt lite på sitt revir så man slipper springa och ständigt kolla bakom axeln efter en mörk fara komma ur tomma intet.. =)
// Out

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-