En vecka till tävling

Bear Arena 30 båge Bear Arena 30 båge

Var fasen har april tagit vägen?
Bara en vecka kvar nu till tävlingspremiären 2015.
21km Trail väntar och kroppen känns ganska ok ändå tycker jag. Saknar dock några fartpass känns det som för att vara topp men så är det ju alltid tycker jag.=) Alltid nått att klaga och skylla på liksom. Aldrig man hör på startlinjen att någon är i "sitt livs form" alltid är det något som ska klagas på sen om det är skada eller bara avsaknad av något pass för att allt ska vara på topp.( Var lugn löpare, det var likadant med cyklister). Veckan som kommer blir det ganska så mycket fokus på fart och lite kortare hårda pass uppe i skogen. Något som är toppen med trail är att man kan klara sig hyggligt ifrån vinden som annars ute på asfalten kan blåsa huvudet rätt av och antalet gånger man bara har skrikigt rakt ut är svårt att ens greppa. I skogen kommer man undan lite mer.
I lördags dock så hade jag ett distanspass på 36km där det då var lite eller rättare sagt en hel del landsväg och öppna fält. Såklart lägligt de sista 8km då man kanske inte är som piggast. Men det var ju varlt och solen lös på fint ifrån en blå himmel så det spelade inte så stor roll. Fick även ihop nästan 900 höjdmeter. Snittet låg på 4.40/km så det kändes bra. Sprang även för första gången i år i korta byxor och det är alltid lika skönt att lämna de långa tightsen hemma i lådan. Veckan summerades med över 12 mil i benen med bra kvalitet.

Eftermiddagen spenderades med att ställa in det nya siktet till pilbågen som kommit. Pilbågsskytte är ren avkoppling som man bara kan släppa allt och fokusera på att träffa målet. Skön mental avkoppling där jag släpper det mesta och bara fokuserar på pilen.
När man var liten så gjorde man ju sina egna bågar och var nöjd med att den tällda pilen ens flög fem meter. Dagens Compound bågar är något annat! Med en hastighet på lite över 100meter i sekunden eller då 320ft/sek så händer det en del när pilen lämnar hyllan. När jag köpte bågen så skaffade jag ett enkelt mål  som skulle vara för just compoundbåge. Men tydligen då inte för en 70pounds båge. Pilarna for rakt igenom målet på över 20 meters avstånd.! Nu har jag dock skaffat ett riktigt bra mål som stoppar pilarna som de ska göra.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-