Inte alltid så roligt

Rengöring av skor pågår Rengöring av skor pågår

Vissa dagar är det lättare att ge sig iväg för sitt träningspass och vissa gånger är det en mindre kamp för att ge sig ut. Då särskillt när man är riktigt sliten och samtidigt så vräker regnet ned med en härlig nordanvind som fryser ditt ansikte till sten. Förra veckan hade jag ett sådan dag. Riktigt jobbigt men som tur är så är det inte så många dagar som det känns så. (Då hade man sysslat med något annat såklart)
Att skaffa en ny spellista med musik är ett bra trick när det är jobbigt med motivationen. Men nu har man också valt en sport där det är väldigt mycket som vissa kallar det "tråkig" träning, alltså mycket nöttande av mil och timmar så det gäller att kunna motivera sig för dessa pass så gott det går nu på vintern och när det inte bara är sol och varmt ute.

Veckorna rullar på väldigt snabbt annars tycker jag och min träningsmängd ligger nu runt 12-14 mil/ veckan och träningstimmarna runt 15/h i veckan. Har lite känningar i ryggen och i ljumsken av den ökade mängden träning men jag gör övningar dagligen för problemen och det påverkar inte min löpning något märkvärdigt tycker jag. (Det håller på att släppa så smått med)

De riktigt långa passen får vänta lite till och nu så är det mest 25-30km pass som är de längsta men tanken är såklart att komma upp i några pass över 45km innan tävlingarna börjar. Som det ser ut nu så är det BUM 87km som kommer vara det första ultra tävlingen i slutet av Maj månad. Innan dess blir det några andra tävlingar men då korta för att få upp bra tävlingsfart och just "tävlingskänslan" som är ganska oslagbar. =)
Ha en skön vecka// M

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-