Tillbaka ifrån värmen.

Så då var man tillbaka i det smällkalla Sverige efter en toppen vecka på Teneriffa och Playa Blanca. Vi bodde på Iberostar Papagayo som låg i stort nästan granne med naturreservatet och de ståtliga bergen.  På fredagen när vi kom ned blev det en liten runda mest för att skaka av benen efter flygresan som tog lite längre tid på grund av en ruskig motvind hela vägen ned men Pommery Champagne hjälpte till att tiden inte kändes så lång. =)
Tanken med veckan var att få så mycket mil i benen som möjligt utan att för den delen gå sönder. Det är ju nu i November man börjat att komma igång ordentligt för att lägga så bra grund som möjligt inför nästa säsong. 

Totalt skrapade jag ihop 16 mil i terrängen som såg ut som på bilden så det var ju inte helt platt om man säger så. Vädret var även det bra, kanske lite jobbigt de sista två dagarna när det blåste otroligt mycket och även när man var högt upp i bergen så är ju vädret lite mer nyckfullt och två gånger fick jag stanna och skula tilsamans med några getter som såg lite förvånande ut men var trevliga nog att låta mig vara kvar i den lilla grottan. (men fan va sugen jag blev på grillad getost och olivolja. =)

Nu fick man även testa sin löpryggsäck ifrån The north face som verkligen satt som en smäck och gjorde löpningen betydligt lättare om man ser till de längre passen då man gärna vill ha lte vatten, energi och att ha med en mobil ifall något skulle hända. Testade även energi iform av bars och gel ifrån Zipvit som även det funkade toppen. Gelen är betydligt lenare i smaken än vissa andra som jag provat och väldigt skonsam mot magen där jag annars är ganska så känslig.

Veckan kommer att bli som veckorna innan med fokus på distans och kommer att landa någonstans runt  14 mil och några timmar fokus på styrka. Det är så lätt att glömma bort att träna upp ryggen, höfterna och styrkan runt fotlederna men när man ska ta sig an Ultra är det inget man kan bara hoppa över just den allmäna styrkan.

Vi är ju även tillbaka här i Munka och har fullt upp i veckorna som det ska så vara här. Vi har även börjat sätta akupunktur specifikt för kvinnor i övergångsåldern med väldigt goda resultat. Roligt!
Ha en bra vecka sålänge// M
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-