Tävlingspremiären som fick ett annat slut

Klassiska "Mussel-Torsdag" hemma med tillhörande sjögräs Klassiska "Mussel-Torsdag" hemma med tillhörande sjögräs

Så! Tävlingspremiären är avklarad och det är med lite blandade känslor man kan summera den. Kortfattat så här.
Kroppen kändes toppen! Eko-traail på österlen var scenen och ganska så kyligt men inget regn. Alla startade samtidigt (12 och 21km) så man visste inte riktigt vem som skulle springa vad men det var bara att gå upp och bomba på då det inte gick i rasande fart som det annars kan göra (höll runt 3.20/km).
Snabbt sprack fältet upp och det var tillsist bara jag och en annan kille. Snick-snackade lite och det visade sig att han skulle löpa 12km. Hittade snabbt en bra och fin fart tyckte jag och låg ganska snart ensam. Superfin runda och hygglig snitsling. När jag sen kom fram till en lite större delning där tydligen 12km skulle springa hemmåt och 21km fortsätta ut på en längre slinga så visste inte riktigt funktionärerna var de skulle visa mig men lyckades komma rätt ändå. Sprang på bra och klickade 10km på 36 minuter. efter drygt 15 km fick jag notis på att jag ledde med över 10 minuter. När jag sen kom tillbaka vid delningen var där väldigt mycket folk, både 12km löpare och då 21km som skulle ut på samma slinga. Det var här som det gick snett varken jag eller funktionärerna såg att jag skulle vika av mot mål utan fortsatta ut på slingan igen i tron på att det skulle delas senare. Så var det ju inte.

När jag löpt 21 km fattade jag att något inte stämde och att jag hade missat snitslingen.
Som tur var fanns det en man som var ute och tittade på löparna som glädjeligen körde mig tillbaka i sin bil. Där jag meddelade att jag brutit. Lite trist men kroppen kändes bra så det är inte så mycket att gaffla om. 

Den senaste veckan har blivit endast fartträning med intervaller och hårda 10-15km rundor och allmän styrka. Känns riktigt bra och i helgen blir det Kullaberg på lördag för ett bra distanspass på 30km.

Först är det ju vallborg imorgon då det blir lite trevlig baluns med god mat och bra vänner.
Ha en bra ledighet alla//
M

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-